Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Turnigy mini boat by Nasos Selimis

Τι γίνεται αν συνδιάσεις έναν μανιώδη rc σκαφά...εεε...ναυτομοντελιστή με ένα κούφιο, πολλά υποσχόμενο σκαρί;



  'Ουτε κι εμείς το πιστεύαμε ποιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα. Νομίζαμε ότι το δικό μας Cobra μήκους 385mm της Turnigy αποτελούσε από τα πιο extreme mini prodjects. 'Ομως κάποιος ήξερε το κάτι παραπάνω. Ο λόγος για τον Νάσο Σελίμη από τη Χαλκίδα που έχοντας τη θάλασσα σχεδόν δίπλα στο σπίτι του έχει κάνει την ενασχόληση με τα rc boats κομμάτι της ζωής του.

  Ισχυριζόταν πως μπορούσε να κάνει το μικρό αυτό σκαρί να πετάει και του λέγαμε πως αυτά είναι λεπτοδουλειές. Πως δεν είναι τόσο απλό. 'Οταν είδαμε όμως τις πρώτες φωτογραφίες της δουλειάς του πάνω στο Cobra πήραμε πίσω όσα είχαμε πει. Ο τύπος το έχει, κακά τα ψέματα.


  Συνδύασε το σκαρί με μοτέρ και speed control της Turnigy, servo από την Hextronic, και όλο το υπόλοιπο hardware από την ποικιλία καταστήματος του εξωτερικού. Πρώτο βήμα ήταν να ανοιχτούν οι απαραίτητες τρύπες και να γίνει η σχετική εσωτερική επένδυση για την ενίσχυση της καρίνας. 'Ετσι πάει, πρώτα το ντύνεις για να είναι ανθεκτικό και μετά το βασανίζεις με ότι πιο δυνατό brushless μπορείς να βρεις. Ένα βάψιμο προκειμένου να σπάσει η  μονοτονία του άσπρου ήταν επίσης, απαραίτητη.


 Ακολούθησε η τοποθέτηση του flex άξονα των 3.17mm και της βάσης του μοτέρ. 'Επειτα από την  κατασκευή μιας απλούστατης βάσης servo, το micro της Hextronic τοποθετήθηκε οριζόντια για χαμηλό κέντρο βάρους. Από την εξωτερική πλευρά, πηδάλιο, turn fins και shaft holder ήταν μια εύκολη υπόθεση αφού εκεί δεν είχε ιδιαίτερο περιορισμό χώρου.



  Τελευταία τοποθετήθηκαν τα ηλεκτρονικά. Το μοτέρ των 4800kv σε συνδυασμό με μία 3s Lipo 3000mah (σύνολο 53.280rpm), το speed control των 30Α με την επιπρόσθετη υδρόψυξη και ο πανάλφρος δέκτης της Hobby King στα 2.4 ghz. Συνδέθηκαν και τα σωληνάκια του κυκλώματος υδρόψυξης και ιδού το αποτέλεσμα...


'Εριξε και την πρώτη του βουτιά...

Keep it up...Nasos!