Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Model Shop Championship: Round 2

Η πίστα του Model Shop στο Βύρωνα αποτελεί αναμφίβολα έναν από του πυρήνες όπου ανθεί η κατηγορία του mini-z και αυτό το αποδεικνύουν όχι μόνο οι δέκα συμμετοχές του περασμένου Σαββάτου αλλά και οι οδηγικές ικανότητες που χαρακτήριζαν τους οδηγούς.


Τον πήχη παρευρέθηκαν να ανεβάσουν οι -πάντα βάθρο- Καράμπελας και Βελαώρας στην πρώτη αγωνιστική επαφή με την πίστα. Καινούριο πρόγραμμα γραμματείας με δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων χάρη στην καλή διάθεση του Ν. Καράμπελα ήταν τα πρώτα ευχάριστα νέα.


Ωστόσο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα το loop μουλάρωσε και οι ανησυχίες ματαίωσης του αγώνα άρχισαν να διακατέχουν πολλούς. Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση του πιστάρχη, Δ. Φούρναρη όλα ήταν έτοιμα και στις 18:15 είχαμε την έναρξη των ατομικών χρονομετρημένων δοκιμαστικών.

Στα χρονομετρημένα οι οδηγοί ομαδοποιήθηκαν σε δύο group για να ακολουθήσουν τα προκριματικά ανάλογα με το best lap τους. Σε δύσκολη θέση ο Κοσμίδης που λόγω υψηλού best lap βρέθηκε στο group B ανάμεσα σε πιο αρχάριους οδηγούς.


Group A: Καράμπελας, Βελαώρας, Πετρούτσι, Τιράντι, Γλεντζάκης
Group B: Κοσμίδης, Χατζής, Φοντούλης, Καφούσιας, Τζιμούρτας

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Στο Group B ο Κοσμίδης είχε φανερά το πάνω χέρι και προσπαθούσε να μην μπλέκει σε ατυχήματα μπας και γράφοντας αρκετούς γύρους μεταπηδούσε στο group A στους τελικούς. Η γραμματεία του έδινε πάντα προτεραιότητα στα ντουμπλαρίσματα ενημερώνοντας συνέχεια τους πιο αργούς οδηγούς. Ο Φοντούλης (με MR03 πλέον) και ο Χατζής ήταν επίσης γρήγοροι και προσεκτικοί ενώ ο -παίρνω τις πίστες και τα πρωταθλήματα αμπάριζα- Τζιμούρτας απολάμβανε τη σταθερότητα του νέου, Le Man  καπακιού του. Στο τέλος βρισκόταν ο Καφούσιας που αγωνιζόταν με σκοπό να διασκεδάσει και μόνο,  και μπράβο του.

Στο Group A o Τιράντι έδειξε από την αρχή πως ξέρει καλά την πίστα και ότι δύσκολα θα του γλίτωνε η Pole Position. Παραπίσω ο Βελαώρας με τον Πετρούτσι έπαιζαν πολύ κοντά ενώ ο Καράμπελας από τη θέση που οδηγούσε δεν ήταν σε θέση να τους ακολουθήσει. Ο Γλεντζάκης πολύ βελτιωμένος έδειχνε πως μπορούσε να μείνει στο A group και στους τελικούς.

ΤΕΛΙΚΟΙ: Tα groups δεν χρειάστηκε να αλλάξουν και ξεκινώντας με τον Β τελικό είχαμε τον Κοσμίδη απο την pole position πετάγεται μπροστά με μόνο αντίπαλό του το χρόνο. Αναπόφευκτο το να έχει συμπλοκές με τα πιο αργά αυτοκίνητα, χωρίς όμως τραγικά αποτελέσματα. Ο Φοντούλης βρέθηκε πίσω του και με σταθερούς χωρίς ατυχήματα γύρους παρέμεινε δεύτερος.


Ο Χατζής, οδηγός πολύ μικρής ηλικίας κατάφερε να μείνει στην τριάδα μπροστά από τον Τζιμούρτα. ενώ ο Καφούσιας ήταν άτυχος και εγκατέλειψε μόλις στον έβδομο γύρο από σπασμένο T-plate.


Στον Α τελικό ο Τιράντι έκανε μια από τα ίδια με τον Κοσμίδη. Έφυγε μπροστά και κανείς δεν έδειχνε να τον απειλεί. Όλα αυτά όμως μέχρι που αντιμετώπισε πρόβλημα με την τηλεκατεύθυνση του  και μέχρι να το λύσει είχε μείνει τελευταίος. Σκυτάλη πήρε ο Βελαώρας με τον Πετρούτσι για την πρώτη θέση με τον Πετρούτσι να επικρατεί τελικά.


 Το βάθρο συμπλήρωσε ο Καράμπελας που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να είναι πρώτος. Ο Γλεντάζης πλησίασε λίγο ακόμα το βάθρο στην τέταρτη θέση ενώ ο Τιράντι δεν έμεινε παρά να τερματίσει πέμπτος.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Πετρούτσι Βαλέριος 113Laps
2) Βελαώρας Τάσος 111Laps
3) Καράμπελας Νίκος 108Laps
4) Γλεντζάκης Ανδρέας 107Laps
5) Κοσμίδης Αλέξανδρος 103Laps
6) Φοντούλης Παναγιώτης 83Laps
7) Τιράντι Βασίλης 76Laps
8) Χατζής Άγγελος 70Laps
9) Τζιμούρτας Θάνος 68Laps
10) Καφούσιας Νάσος 7Laps


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- οι πολλές συμμετοχές
- τα γρήγορα μοτέρ των οδηγών
- η συμμετοχή αγωνιζομένων και από άλλες πίστες
- η νέα γραμματεία
- η ταχεία επίλυση του προβλήματος του loop
- το σύστημα βαθμολόγησης των νέων οδηγών (θα ενημερωθείτε σύντομα)
- τα mini-z set up sheets του Βελαώρα

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- ορισμένες άσκοπες καθυστερήσεις πριν από τους τελικούς

RACE GOSSIP

- ο Καράμπελας αν θέλει να βοηθήσει κάνει παπάδες (ξέρει και από βέσπα)
- ο Βελαώρας αγωνίστηκε με αμάξι του Κεσαρεύ χωρίς να κάνει καμία αλλαγή
- ο Πετρούτσι συνεχίζει με transponder μπαγκαζίερα (δείτε photos)