Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Hellenic Mini-z Cup 2012-13: Round 3


Ο τρίτος αγώνας του ιδιωτικού πρωταθλήματος mini-z του rcXtreme που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο είχε πολύ διαφορετική όψη από τους προηγούμενους.



Από τη μία είχαμε την μη διεξαγωγή αγώνα για τις κατηγορίες Open και Le Man, γεγονός που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις 12 συμμετοχές της Stock, συμμετοχές ρεκόρ για την κατηγορία αυτή στο rcXtreme.

Αν και η πίστα χωράει άνετα 12 αυτοκίνητα, οι οδηγοί χωρίστηκαν σε δύο group για να έχει ο αγώνας καλύτερη ροή. Στο group B αγωνίστηκαν οι: Αγγελής, Μαδιανός, Φιλλίπογλου, Κούρος, Περμέτης και Βασιλάκος. Στο group Α θα έτρεχαν οι πιο πάλιουρες: Πετρούτσι, Γεωργιόπουλος, Κοσμίδης, Χρυσόμαλλος, Σαρημιχαηλίδης και Βουδούρης.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Στα προκριματικά φάνηκε πόσο σωστό ήταν οι οδηγοί να μην τρέξουν όλοι μαζί. Δεν άκουγες τίποτε άλλο παρά το βζιιν βζιιιν των μοτέρ. Σχεδόν κανένα χτύπημα. Ένα από τα ελάχιστα χτυπήματα ήταν του Χρυσόμαλλου με την μπαριέρα που του έσπασε το καπάκι και του στοίχισε σχεδόν όλο το πρώτο προκριματικό. Σε αντιπαράθεση αυτής της άτυχης στιγμής είδαμε τον -λατρεύω τα αλουμίνια- Μαδιανό να κάνει δύο πολύ καλά προκριματικά περνώντας στο Α group για τους τελικούς στέλνοντας το Χρυσόμαλλο στο β group (ωχ Παναγιά μου...).

ΤΕΛΙΚΟΙ: Σε αντίθεση με άλλους αγώνες πρώτα έτρεχε το Α group και ύστερα το Β. Δεν το έχουμε συνηθίσει αλλά δεν μας ενοχλούσε κιόλας.

Στον Α τελικό ο Πετρούτσι από την Pole Position πετάχτηκε μπροστά και μην τον είδατε. Παραπίσω ο Βουδούρης τούμπαρε στην πρώτη στροφή. Ανέκαμψε όμως κερδίζοντας τις χαμένες θέσεις σταθερά και περίπου στα μισά του τελικού πέρασε δεύτερος στέλνοντας τον Κοσμίδη τρίτο.

 Πιο πίσω όμως είχαμε τη σημαντικότερη μάχη. Σαριμιχαηλίδης 4ος, Γεωργιόπουλος 5ος και Μαδιανός 6ος γύρναγαν για όλο τον τελικό στον ίδιο γύρο τερματίζοντας τελικά με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά. Αυτό ήταν μάχη!


Στον Β τελικό ο Χρυσόμαλλος είχε μοναδικό του αντίπαλο το χρόνο. Έπρεπε να ξεπεράσει τους 98 γύρους για να πάρει τουλάχιστον τρίτη θέση, η τους 104 για να βγεί πρώτος. Τι κι αν έμπλεκε σε traffic, και αν έκανε οδηγικά λάθη, και αν τιμωρήθηκε με stop and go, έγραψε 99 γύρους και πέρασε στην τρίτη θέση.

Τράβαγε τα μαλλιά του ο Κοσμίδης που είχε κάνει 98 γύρους από τον Α τελικό. Ο Κούρος τερμάτισε με αρκετή διαφορά δεύτερος και και ο new entry, Βασιλάκος, τρίτος. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν ο Περμέτης δεν καθυστερούσε από ένα λυμένο παξιμάδι, τερματίζοντας τέταρτος, 3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τον Αγγελή.

Μελανό σημείο του Β τελικού η μη εκτέλεση stop and go από τον Φιλλίπογλου ύστερα από επανειλημμένη εντολή του αλυτάρχη, που οδήγησε στην οριστική αποβολή του από τον αγώνα. Όπως ο ίδιος ο οδηγός δήλωσε μετά τον αγώνα, ήταν αφοσιωμένος στην οδήγηση και δεν άκουσε τον αλυτάρχη. Κρίμα γιατί του στοίχισε τον αγώνα.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΞΗ

1) Πετρούτσι Βαλέριος 104 Laps
2) Βουδούρης Δημήτρης 102 Laps
3) Χρυσόμαλλος Βασίλης 99 Laps
4) Κοσμίδης Αλέξανδρος 98 Lap
5) Σαρημιχαηλίδης Βασίλης 95 Laps
6) Γεωργιόπουλος Γιάννης 95 Laps
7) Μαδιανός Στέλιος 95 Laps
8) Κούρος Βασίλης 86 Laps
9) Βασιλάκος Δημήτρης 81 Laps
10) Περμέτης Διονύσης 80 Laps
11) Αγγελής Γιάννης 80 Laps
12) Φιλλίπογλου Βασιλής 24 Laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- η επίσκεψη του Moto Maniac, Στέλιου Χατζόπουλου
- η σύντομη εμφάνιση του δίδυμου Καρτσακλής-Βόβλας
- η live μετάδοση του αγώνα
- o new entry, Δημήτρης Βασιλάκος με αυτοκίνητο της διοργάνωσης
- αλληλοβοήθεια μεταξύ των οδηγών: Γεωργιόπουλος με δανεικά λάστιχα από Πετρούτσι. Κοσμίδης με φορτιστή, Κούρος με πλύμνες και Σαρημιχαηλίδης με μοτέρ από Γεωργιόπουλο...έέέτσι!
- η αψίδα μέσα από την οποία περνά το καλώδιο του Loop

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- για άλλη μια φορά πολλές και άσκοπες καθυστερήσεις μεταξύ προκριματικών και τελικών
- η ματαίωση των κατηγοριών Open και Le Man (κακός οιωνός ή τυχαίο γεγονός;)
- που ξεχάσαμε τις παλιές στριμόκωλες εποχές το Κορωπί και τώρα οι οδηγοί έχουν και τις "δικές τους θέσεις στα pits"

RACE GOSSIP

- κάτι ακούστηκε για endurance μέχρι το τέλος του χρόνου; ή όχι;