Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κοπή Πίτας rcXtreme Race Park: Round 2013


Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο rcXtreme Race Park η κοπή της πίτας για το 2013, ίσως η καλύτερη εκδήλωση πίτας από το κατάστημα από τη στιγμή της δημιουργίας του.



Δε θα εστιάσουμε στον αγώνα αυτή τη φορά, μιας και οι αγώνες δεν πρόκειται να μας λείψουν. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο χώρο του καταστήματος δημιούργησε μια πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα για την εκδήλωση. Μπορεί για όλους εμάς η πίτα να είναι μια απόλαυση του ουρανίσκου και μια πιθανότητα  να κερδίσουμε το φλουρί, για τον κάθε πιστάρχη όμως είναι μια ευχή να πάει καλά η χρονιά, ιδίως αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.


Όλοι λοιπόν πήραμε το κομμάτι μας αλλά το φλουρί δεν έτυχε σε κανέναν "επίγειο". Συνεπώς στο τέλος της βραδιάς κατόπιν κλήρωσης ένας τυχερός κέρδισε μια κάρτα μέλους για 6 μήνες, κάτι που με την ισχύουσα τιμολόγηση αντιστοιχεί σε 60 ευρώπουλα. Καθόλου άσχημα.

- Ύστερα κατεβήκαμε στη Λούτσα και...
- Έλα ρεεε! Πες και λίγο αγώνα.
- Μαααα...άντε καλά. Λοιπόν, 14 συμμετοχές αυτή τη φορά στην πίστα και περίπου 5 απουσίες λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Η πίστα τεράστια, όπως την είχαμε δει και στις φωτογραφίες. Το βασικό χαρακτηριστικό της η ανομοιομορφία. Τι εννοούμε; Η πίστα δεν ήταν μόνο σφιχτή ή μόνο απλωτή. Είχε τα πάντα. Φουρκέτες, απαλές καμπές, παρατεταμένες στροφές και μια τεράστια ευθεία κοντά στα 20 μέτρα με ένα τέθλασμα στη μέση για αύξηση ου βαθμού δυσκολίας. Άρα ένα καλό set up δεν ήταν τίποτα χωρίς την προσαρμοστικότητα και αυτοσυγκέντρωση του οδηγού.


Οι οδηγοί χωρίστηκαν σε δύο group. Προσέφεραν άφθονο θέαμα και λίγα ατυχήματα λόγω του ότι ήταν συνεχώς "απλωμένα" στη μεγάλη αυτή πίστα. Ύστερα από δύο προκριματικά και έναν τελικό για κάθε group η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:



1) Καράμπελας Νίκος
2) Πετρούτσι Βαλέριος
3) Βόβλας Δάνης
4) Βουδούρης Δημήτρης
5) Μαδιανός Στέλιος
6) Σαριμηχαηλίδης Βασίλης
7) Γεωργιόπουλος Γιάννης
8) Μανδαλιάς Σταύρος
9) Χρυσόμαλλος Βασίλης
10) Κάστανος Γιάννης
11) Τζιμούρτας Θάνος
12) Κούρος Βασίλης
13) Μαρουλιανάκης Γιώργος

ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ

- χρειάστηκαν δέκα λεπτά τελικού για να ξεκαθαρίσει η πρώτη θέση
- χρειάστηκαν δέκα λεπτά τελικού για να ρίξει γύρο ο πρώτος στον τρίτο
- ο Καράμπελας τερμάτισε με διαλυμένη πίσω ανάρτηση (άμα το έχεις)
- με τον σπόνσορα τους μαζί, τα μέλη της Bullshit Racing Team
- +2 new entries