Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Δοκιμάζοντας την...σαρδέλα - Video



Ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου το μικρό σκαφάκι που έπεσε στα χέρια μας να ολοκληρωθεί και να πέσει στη θάλασσα.



Έλειπαν μονάχα δύο πράγματα, Speed Control και μπαταρία. Για το πρώτο, επιλέξαμε ένα ESC της Hobbyking των 30Α και δύο διόδους ροής νερού. Επιλέξαμε, ωστόσο μόνο το ένα κανάλι μιας και δεν χρειαζόταν ούτε παραπάνω ψύξη, ούτε να κάνουμε τη συνδεσμολογία μας πιο περίπλοκη.


Όσο για μπαταρία, αν και σκεφτόμασταν μια μεγάλης χωρητικότητας 3S Lipo, ο δωροθέτης του σκάφους, M. Τερεζάκης επέμενε σε μια μικρή και οικονομική μπαταρία. Και για να μην προσθέτει πολύ βάρος στο σκαρί αλλά και για να μην καταπονούνται θερμικά τα ηλεκτρονικά μας για πολύ ώρα. Έτσι μια Flightmax 3S 1000mah και 25C ήταν ό,τι έπρεπε και για τα ηλεκτρονικά, και για την τσέπη μας.


Όλα τοποθετήθηκαν εύκολα με velcro και την περασμένη Κυριακή στην ρυχή θάλασσα στο Καβούρι έγινε η πρώτη πλεύση. Το σκάφος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα αδερφάκια του. Δεν μας προβλημάτισε καθόλου στην πλεύση, έστω και σε υψηλές ταχύτητες. Τόσο εύκολο που και στα χέρια μιας γυναίκας ήταν παιχνιδάκι, όπως θα δείτε και στο video.


Η διάρκεια της μπαταρίας ήταν 6 λεπτά με τέρμα γκάζι συνεχόμενα και οι θερμοκρασία του μοτέρ μόλις 31*C. Επισημάναμε πως ένα πτερύγιο ευστάθειας στην αριστερή μεριά ήταν απαραίτητο, κι έτσι το προσθέσαμε ενώ χρειάζεται πολύ προσοχή στο κόλλημα των στεγαγονοποιητικών ταινιών, καθώς ακόμα και ελάχιστη ποσότητα νερού αν περάσει στο εσωτερικό, το κάνει να μοιάζει με λίμνη!

Υπάρχουν οι προοπτικές και για αγώνες στο μέλλον με σκάφη αυτής της κατηγορίας. Είναι κάτι που θα θέλαμε πολύ να γίνει. Αλλά ακόμα και αν δεν γίνει, το micro αυτό rc boat, θα είναι η ιδανική παρέα στη θάλασσα για το καλοκαίρι που απέχει μόλις δύο μήνες.