Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Model Shop Championship: Round 5 (Season B)

Πέρασαν αρκετές μέρες ανάπαυλας για το πρωτάθλημα του καταστήματος Model Shop στο Βύρωνα μέχρι που το περασμένο Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 13 αγωνιζόμενοι έδωσαν το παρόν σε έναν απολαυστικό και γεμάτο μάχες αγώνα.


Εμφάνιση αστραπή έκανε ο Βασίλης Τιράντι που έτρεξε μόνο τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και αποχώρησε από την πίστα για εξωμοντελιστικούς λόγους συγκεντρώνοντας τουλάχιστον τους βαθμούς της τελευταίας θέσης. Αφού όλοι οι αγωνιζόμενοι ολοκλήρωσαν τα χρονομετρημένα περάσματα τους χωρίστηκαν στα ακόλουθα groups:

Group A: Πετρούτσι, Γεωργιόπουλος, Βελαώρας, Μπερκέτης, Βόβλας, Μαδιανός
Group B: Γλεντζάκης, Κοσμίδης, Αγγελής, Αποστολόπουλος, Κυρίτσης, Φοντούλης

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και σε αυτόν τα προκριματικά ήταν ένα ζέσταμα για τον 20λεπτο τελικό ενώ και μια επιδίωξη μεταπήδησης από το Β στο Α group. Τον στόχο αυτό πέτυχε ο Κοσμίδης περνώντας στον Α και στέλνοντας τον Γεωργιόπουλο στον Β τελικό.


Β ΤΕΛΙΚΟΣ: Ο Γλεντζάκης ξεκίνησε από την Pole Position και μετά από μερικούς γύρους είχε μια απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους οδηγούς. Αρκετά λεπτά αργότερα όμως ο Κυρίτσης άρχισε να καλύπτει το χαμένο έδαφος από τη δεύτερη θέση έχοντας πολύ καλό ρυθμό.


Πέτυχε να πλησιάσει τον poleman σε απόσταση λιγότερη του ενός γύρου που όμως παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Γεωργιόπουλος ενώ ακολούθησε ο Αποστολόπουλος στην τέταρτη θέση. Τελευταίος τερμάτισε ο Αγγελής με μερικά τεχνικά προβλήματα που τον άφησαν εκτός πίστας για αρκετό διάστημα.

Ο Φοντούλης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό και αποχώρησε λόγω...ανωτέρας βίας!

Α ΤΕΛΙΚΟΣ: Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας το φαβορί για άλλη μια φορά ήταν ο Πετρούτσι. Προπόνηση, δοκιμαστικά και προκριματικά έδειχναν ότι δεν θα του ήταν δύσκολο να πάρει άλλη μια νίκη. Από την Pole Position άρχισε να απομακρύνεται κάνοντας τον δικό του αγώνα. Όλα αυτά ενώ πίσω του ο Βόβλας με τον Βελαώρα προσέφεραν άφθονο θέαμα με διαφορά κάτω του ενός γύρου.

Ουσιαστικά μάχονταν για τη δεύτερη θέση μέχρι τη στιγμή που ο Πετρούτσι βγήκε εκτός για αλλαγή μπαταριών. Τότε άναψαν τα αίματα με τους δύο οδηγούς να παλεύουν για την πρώτη πλέον θέση. Τελικά με διαφορά απειροελάχιστη νικητής στέφθηκε ο...! Ο Πετρούτσι επέστρεψε μετά την αλλαγή μπαταριών στην τρίτη θέση.

Τέταρτος τερμάτισε ο Μπερκέτης αρκετούς γύρους πιο πίσω και πέμπτος Μαδιανός όπου επέστρεψε μετά από αρκετό διάστημα στο πρωτάθλημα του Model Shop. Τελευταίος με χαοτική διαφορά τερμάτισε ο Κοσμίδης που τα είχε φορτώσει εντελώς στον κόκορα.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Βόβλας Δάνης 194Laps
2) Βελαώρας Τάσος 193Laps
3) Πετρούτσι Βαλέριος 192Laps
4) Μπερκέτης Μιχάλης 187Laps
5) Μαδιανός Στέλιος 185Laps
6) Γλεντζάκης Ανδρέας 168Laps
7) Κυρίτσης Χαράλαμπος 167Laps
8) Κοσμίδης Αλέξανδρος 166Laps
9) Γεωργιόπουλος Γιάννης 163Laps
10) Αποστολόπουλος Φάνης 149Laps
11) Αγγελής Γιάννης 131Laps
12) Φοντούλης Παναγιώτης -
13) Τιράντι Βασίλης -