Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Slot Cars Championship Group C: Round 2



Το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας για την κατηγορία Group C του πρωταθλήματος του Creative Hobby.



Δεκαπέντε αγωνιζόμενοι έδωσαν το παρόν έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παρευρεθήκαμε στην πίστα, τραβήξαμε ορισμένα ενδιαφέροντα πλάνα και σας τα παρουσιάζουμε. Όσο για το report, απολαύστε το δια στόματος  Χρήστου Νισκόπουλου:

Αναφορά του αγώνα.
Ο παλιός είναι αλλιώς αλλά και ο νέος είναι ωραίος.

Δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος το Σάββατο που μας πέρασε. Οι αλλαγές στους κανονισμούς (το handicap που ισχύει για φέτος) αλλά και ταυτόχρονα η βελτίωση κάποιων οδηγών αναμένεται να δώσουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον στον αγώνα.
Το podium του πρώτου αγώνα (Κουλουρίδης Π. , Πετρής και Androvich) καλούνται να αγωνιστούν με καινούρια λάστιχα και σε ζάντες 16,5 Χ 8. Τι μέρες που προηγηθήκαν οι δοκιμές των δυο πρώτων, δείχνουν να τους δυσκολεύουν λίγο, όμως οι αλλαγές στο set up των αυτοκινήτων τους του κάνουν και πάλι ανταγωνιστικούς και τους εντάσσουν και πάλι στα φαβορί.  Κουλουρίδης Τίμος, Νισκόπουλος Θάνος, Νεραντζής Γιάννης και Αμερικάνος ακονίζουν τα αυτοκίνητα τους ώστε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται.
Στις 17:30 15 αυτοκίνητα παίρνουν θέση για τα δοκιμαστικά στον πιο αμφίβολο αγώνα που ακολουθεί… μεγάλος απών ο Τζάκ που είναι με ίωση στο κρεβάτι.
Ο Πέτρος ξεκινά τον χορό και σταμάτα τα χρονόμετρα στα 8,259. Δείχνοντας ότι όσοι ελπίζουν θα πρέπει να ιδρώσουν πολύ….
Ο πόντος της poll πηγαίνει σε έναν άλλον,  Κουλουρίδη, τον Τίμο, που μαζί με τους Γιάννη Ν. και Θάνο καταφέρνουν να κατέβουν πιο χαμηλά από τον Πέτρο και έτσι οι τέσσερις τους αποτελούν την πρώτη τετράδα.
Γιώργος Π. και Αμερικάνος «πέφτουν» στην επόμενη τετράδα παρέα με τους Γιάννη Σ. και Νικόλα.
Τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών:
20142racegroupcdok

Όλα έτοιμα και έτσι λίγο μετά τις 18:00 τρεις τετράδες και μια τριάδα ρίχνονται στην μάχη. Οι πρώτοι 35 γύροι ολοκληρώνονται και ο Αμερικάνος, αθόρυβα, τίθεται επικεφαλής, ενώ πολύ κοντά του, λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο ο Γιάννης Ν. Και οι δυο αποτελούν ευχάριστη έκπληξη, που μετά από καιρό, δείχνουν να είναι και πάλι δυνατοί και γρήγοροι.  Ένα δευτερόλεπτο πίσω και στην τρίτη θέση ο μικρός της παρέας.  Δεν αποτελεί πια είδηση όταν  Θάνος φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, έχοντας μάλιστα μια συναρπαστική μάχη με τον Γιάννη, καθόλη την διάρκεια των πρώτων 35 γύρων.  Μάλιστα ο Θάνος πετυχαίνει και το best lap του αγώνα μέχρι στιγμής.
Πιο πίσω και σε απόσταση βολής ο Πέτρος που κρατιέται κοντά και ετοιμάζει την αντεπίθεση του. Το ίδιο και ο Γιώργος που είναι πέμπτος και έχει βδέλλα τον Τίμο.
Μάχη αναμένεται ανάμεσα στους Γιάννη Σ., Αλέξη, Ηρακλή και Νίκο.  

20142racegroupc35


Ανακατατάξεις στους επομένους 35 γύρους του αγώνα. Οδηγός στην κούρσα είναι ο Γιάννης Ν. Επιτέλους ο συμπαθής δικηγόρος ξυπνά από την χειμερία νάρκη των τελευταίων μηνών. Το Mazda (με λάθος χορηγό…) πετάει…
Όμως πίσω του ακολουθεί πλέον ο Πέτρος μειώνοντας λίγο την διαφορά που τους χωρίζει…
Τρίτος ο Αμερικάνος μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Γιώργο που τον πιέζει ασφυκτικά.
Δυο δέκατα γρηγορότερος ο Θάνος από τον Τίμο παραμένοντας και αυτοί στο κόλπο…
Ο συναρπαστικότερος αγώνας ever
Σφαγή και πιο πίσω όμως…
Ο Σαμούρης εκπληκτικός με μια Porsche απίθανη.  Η πολύμηνη απουσία από τους αγώνες δεν πολύφαίνεται στον Ηρακλή, που οδηγεί το πανέμορφο Jaguarκολλημένος στην αεροτομή του Porsche… Πίσω από την αεροτομή του Jaguar, η όμορφη ιταλίδα (Lancia LC2/85) του Νικόλα, και ακολουθεί μια ακόμη ιταλίδα (Lancia LC2/84)αυτή του Αλέξη. 
Ο Αλέξανδρος για πρώτη φορά στο βινύλιο σε πρωταθληματική μάχη τα πάει περίφημα. Η εμπειρία του από αγώνες φαίνεται. Οδηγεί συνετά αποφεύγοντας λάθη.
Το best lap παραμένει στα χέρια του Θάνου…
Η κατάταξη στα μισά του αγώνα.

20142racegroupc70

Και πάλι ανακατατάξεις.
Η Lancia του Πέτρου πατάει πια καλά. Σε 35 γύρους καλύπτει την διαφορά των 6 δευτερολέπτων που τον χώριζε από τον Γιάννη και μάλιστα απομακρύνεται και 5 ακόμη δευτερόλεπτα!!   Απίστευτος… κατεβάζει το προσωπικό του best αλλά είναι ένα κλικ πίσω από αυτό του Θάνου…
Ο Γιάννης Ν. απομακρύνεται από τον τρίτο Αμερικάνο και έχει πια μια απόσταση ασφαλείας.
Ο Γιώργος δυσκολεύεται. Τα καινούρια λάστιχα δεν του κάνουν τα χατίρια…
Ο Τίμος προσπέρνα τον Θάνο, που στο τέλος των 105 γύρων ο μικρός είναι ταύρος εν υαλοπωλείο.  Δεν τον έχω δει πότε έτσι… Βράζει και τα έχει με τον εαυτό του… τέτοια πώρωση, τέτοια απογοήτευση, τόσος εκνευρισμός… έτσι εκτός από τον ρόλο του διοργανωτή αναλαμβάνω και χρέη μπαμπά και προπονητή… θέλει να τα παρατήσει κάτι που μου είναι απαράδεκτο και αδιανόητο…
Ο Νικόλας «τσιμπά» δυο θέσεις. Θύματα του ο Γιάννης Σ. και ο Ηρακλής που σε αυτό το σημείο δεν αποδίδουν… Το ίδιο κάνει και ο παππούς που από την δέκατη θέση ανεβαίνει στην όγδοη…

20142racegroupc105

Στους τελευταίους 35 γύρους οι τρεις πρώτες θέσεις δεν αλλάζουν χέρια.
Ο  Πέτρος ασυγκράτητος έστω και με handicap αντικρίζει πρώτος την καρό σημαία. Παλεύει να τσιμπήσει και τον βαθμό του best όμως δεν μπορεί και προτιμά το σίγουρο και σταθερό οδήγημα γιατί ο Νεραντζής παραμονεύει και δεν συγχωρεί… Απόλυτος κυρίαρχος ζευγαρώνει τις νίκες… Κατ’ εμέ είναι καλύτερος από ποτέ, φέτος. Έχει την εκρηκτικότητα που πάντα τον χαρακτήριζε αλλά παίζει πια και με μυαλό… «Ο παλιός είναι αλλιώς» του ταιριάζει απόλυτα.

Στην δεύτερη θέση ο Γιάννης Ν. Ανανεωμένος, ταχύς και σταθερός.  Οι αγώνες τον έχουν ανάγκη! Καλά τα πειράματα με υποδεεστέρα αυτοκίνητα, αλλά… Και πάλι δεν απέβαλε πλήρως το ρίσκο (οδηγώντας το Mazda) του πήγε, του βγήκε, και μπράβο του!!
Τρίτος ο Αμερικάνος. Δεν μπόρεσε να κινηθεί στους ρυθμούς των πρώτων, άντεξε στην πίεση του Πετρή και τελικά ανέβηκε βάθρο…

«Ο νέος είναι ωραίος»  χαρακτηρισμός αφιερωμένος στον Θάνο. Οι προσπάθειες του μπαμπά του, να του αλλάξει γρήγορα ψυχολογία έπιασαν τόπο. Όχι μόνο ολοκλήρωσε (και το λέω γιατί είναι αυτοκαταστροφικός…)αλλά σε 35 γύρους καβάλησε δυο θέσεις. Και όχι από κάποιους, όποιους όποιους…  Πετρής και Κουλουρίδης Τ. υπέκυψαν… οδήγησε άψογα, υπερασπίστηκε το best παλικαρίσια, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις ατυχίες των δυο προαναφερθέντων… Aξιοσημείωτη η τελική διαφορά του από τον Γιώργο. Μετά από 140 γύρους, κάτι λιγότερο από τέσσερα χιλιόμετρα αγώνα, και συνολικό χρόνο 20 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα , το ενάμιση δέκατο που τους χωρίζει είναι πραγματικά τίποτα!!
Δεν του έκατσε. Ο Γιωργάρας πνίγηκε… και παρ’ όλο που στις προπονήσεις έδειχνε έτοιμος, το Σάββατο διαψεύστηκε.  Έμεινε λοιπόν πέμπτος  σε έναν αγώνα που μάλλον θέλει να ξεχάσει και να ξεπεράσει γρήγορα.

Ο Τίμος τα έχει με την τύχη του. Τα οδηγηκά λάθη και οι αργές επανατοποθετήσεις δεν του άφησαν περιθώριο και τον άφησαν στην έκτη θέση.
Στην έβδομη θέση ο Νικόλας. Με αυτοκίνητο που έχει δυνατότητες αλλά με κάποια «νέκρα» σημεία κατά τον αγώνα δεν μπορεί να γίνει περισσότερο απειλητικός.
Πιο πίσω ο Γιάννης Σ. Ο Κεφαλλονίτης  έχασε και πάλι από τον Νικόλα. Η Porscheτου έχει και εκείνου τα φόντα, του λείπει η σταθερότητα όμως…
Ο Ηρακλής ταλαιπωρήθηκε μάλλον από μοτέρ μετά τα μισά του αγώνα και έτσι έμεινε στην ένατη θέση, μια θέση παραπάνω από τον Αλέξη που τα έβαλε με τον ξετουμπαριστή, διοργανωτή, αλυτάρχη και distributor, δηλαδή εμένα…
Ο Ζαφείρης δεν θυμίζει το μαχητή του παρελθόντος. Απόλυτα δικαιολογημένα. Σε άγνωστη πίστα και με αυτοκίνητο που χρήζει βελτίωσης , πάλι καλά…
Ο Αλέξανδρος στην πρώτη του παρουσία έδειξε ότι το έχει. Χρόνο προσαρμογής στις απαιτήσεις του hobby, εξοικείωση με το αυτοκίνητο, κάποια χιλιομετράκια δοκιμών και σίγουρα θα δείξει άλλο χαρακτήρα και τα αποτελέσματα θα έρθουν…
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν για τον Ζούρμπ. Διασκεδάσει, πειράζει αντιπάλους και κάπου κάπου αποφασίζει να οδηγήσει…
Όσο για τους δυο φίλους από τον Πειραιά, (Θεολόγο και Χριστόπουλο) θέλουν προπονησούλα και το γνωρίζουν πολύ καλά. Ο Χριστόπουλος ήδη βελτιώθηκε από τον πρώτο του αγώνα, λίγη βοήθεια χρειάζεται και θα είναι καλύτερος στον επόμενο. Όλοι μας είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε…

Τα τελικά αποτελέσματα:

20142racegroupc140

Και κάποια στατιστικά από τους δυο αγώνες.
Ο Πέτρος με handicap ολοκλήρωσε τον αγώνα του 3 δευτερόλεπτα αργότερα από τον πρώτο.
Τον χρόνο τους βελτίωσαν οι:
Γιάννη Νεραντζής , 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα!!
Θάνος Νισκόπουλος,  25 δευτερόλεπτα
Τίμος Κουλουρίδης,  14 δευτερόλεπτα
και Χριστόπουλος Θοδωρής, 37 δευτερόλεπτα

πιο αργοί οι:
Πετρής Γιώργος (το handicap του στέρησε 47 ολόκληρα δευτερόλεπτα…)
Βεργανελάκης Νίκος
Σαμούρης Γιάννης
Θεολόγος Αντώνης
Ζουμπάνος Γιώργος

Συγχαρητήρια σε όλους αλλά κυρίως στον Πετράν για την παλικαρίσια νίκη του.
Επίσης θέλω να με συγχαρώ για τον γιό που έβγαλα, ένα μεγάλο μπράβο μου…
Σε 15 μέρες ο τρίτος αγώνας.
Αυτή την φορά handicap για τους Κουλουρίδη Πέτρο (κάτι θα σκεφτώ να τον δυσκολέψω και άλλο για δεν παίζεται…), Νεραντζή Ιωάννη, και Αμερικάνο."