Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Attica Mini-Z Cup: Round 1


Το περασμένο Σάββατο, 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Attica Mini-z Cup στην πίστα του rcXtreme στα Σπάτα.



Οι δώδεκα αγωνιζόμενοι από όλη την Αθήνα αλλά και την Κόρινθο ξεκίνησαν από νωρίς το μεσημέρι τις δοκιμές τους ώστε η έναρξη του αγώνα να τους βρει πανέτοιμους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χωρίστηκαν μάλιστα σε δύο group των 6 οδηγών, πράγμα που σήμαινε ελάχιστο traffic στην τεράστια πίστα του rcXtreme.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Στο Attica τα δύο προκριματικά είναι επτάλεπτα και ουσιαστικά οι οδηγοί όχι μόνο έχουν περισσότερο χρόνο για να διορθώσουν άτυχες στιγμές αλλά και ευχαριστιούνται την παραπάνω οδήγηση. Ελάχιστα highlights στα προκριματικά εκτός από την μεταπήδηση του Περμέτη από το Β στο Α group τελικού στέλνοντας τον Καλέα στο Β και η πλάκα που έκανε ο Πετρούτσι στους υπόλοιπους οδηγούς οδηγούς κατά την πρώτη προσπάθεια. Τι έκανε; Τερμάτισε σε αρκετά μέτρια θέση δίνοντας ελπίδες σε αρκετούς επιδέξιους συμμετέχοντες για την πρωτιά. Στο δεύτερο επτάλεπτο ωστόσο ξύπνησε από το λήθαργο τερματίζοντας χαλαρά πρώτος και δείχνοντας τις πραγματικές του διαθέσεις.

ΤΕΛΙΚΟΣ Β: Σχεδόν όλοι οι οδηγοί γεύτηκαν τη χαρά της πρώτης θέσης. Ο Καλέας ωστόσο ήταν αυτός που την κράτησε μέχρι το τέλος επικρατώντας των υπολοίπων. Πίσω του βρέθηκε ο Αγγελής με μικρή διαφορά ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Γλεντζάκης. Αρκετά πιο πίσω βρέθηκε ο Κυρίτσης με τον Κοσμίδη στην πέμπτη θέση και τον Μαρουλιανάκη στην τελευταία θέση που δεν τον βοηθούσε και ιδιαίτερα το αυτοκίνητό του.

ΤΕΛΙΚΟΣ Α: Ο Πετρούτσι πήρε το προβάδισμα και άρχισε να χτίζει αργά και σταθερά διαφορά. Ο Μαδιανός βρέθηκε πίσω του αδυνατώντας να τον απειλήσει ενώ για την τρίτη θέση μάχη έδιναν ο Τιράντι με τον Μπάτρη. Η μάχη για την πέμπτη θέση μεταξύ Δημητριάδη και Περμέτη έληξε νωρίς με τον Κορίνθιο οδηγό να επικρατεί.

Τα λεπτά περνούσαν και η μοναδική μάχη στο νήμα παρέμενε για την τρίτη θέση. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως είχαμε εξάντληση των μπαταριών του Πετρούτσι και τον Μαδιανό να μαζεύει την διαφορά. Τα δύο λεπτά πέρασαν, και ο Πετρούτσι πήρε τον ένα παραπανίσιο γύρο που ο Μαδιανός δεν πρόλαβε. Μετά βίας πήρε τον γύρο τερματισμού κάνοντας τους θεατές να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα. Όσο για το τρίτο σκαλί του βάθρου, αλίμονο στον Τιράντι αν γύριζε σπίτι χωρίς κύπελλο.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Πετρούτσι Βαλέριος       66Laps
2) Μαδιανός Στέλιος          65Laps
3) Τιράντι Βασίλης             63Laps
4) Μπάτρης Δημήτρης         63Laps
5) Περμέτης Διονύσης         62Laps
6) Δημητριάδης Κων/νος      61Laps
7) Καλέας Βασίλης              60Laps
8) Αγγελής Γιάννης              60Laps
9) Γλεντζάκης Ανδρέας         59Laps
10) Κυρίτσης Χαράλαμπος     59Laps
11) Κοσμίδης Αλέξανδρος     58Laps
12) Μαρουλιανάκης Γιώργος 50Laps

Δημήτρης Μπάτρης-Δημήτρης Φούρναρης: Ευχαριστούμε τους οδηγούς από όλες τις πίστες που έλαβαν μέρος σε αυτή την από κοινού προσπάθεια μας για ένα ενιαίο πρωτάθλημα mini-z. Ελπίζουμε ο πρώτος αγώνας του Attica Mini-z Cup να σας άφησε θετικές εντυπώσεις και να ευχαριστηθήκατε αγωνιστική δράση. Ευχαριστούμε επίσης τους οδηγούς που επισκέφθηκαν το rcXtreme Race Park έστω για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και σας περιμένουμε όλους στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στην πίστα του Model Shop στις 26 Απριλίου!