Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Alpha Mini Mono Championship: Round 2

Με τις καλύτερες διαθέσεις, καιρικές συνθήκες και συνθήκες πλεύσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην παραλία της Ελευσίνας ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος με τα λιλιπούτεια Alpha Mini Mono της εταιρίας RC Manos.


Επτά συμμετοχές και αυτή τη φορά. Οι αγωνιζόμενοι έφτασαν νυσταγμένοι στην παραλία από τις 9 το πρωί και δειλά δειλά έκαναν μερικές πρόχειρες δοκιμές των σκαφών τους για τους τυπικούς ελέγχους στεγανότητας και ομαλής πλεύσης.

- Στις 10:15 είχαμε την πραγματοποίηση του πρώτου σκέλους. Αυτή τη φορά η καθυστέρηση ήταν μόλις 15 λεπτά από την καθορισμένη ώρα. Την κούρσα κέρδισε ο ολόφρεσκος στον χώρο, Χρήστος Φωκιανός ακολουθούμενος από τον Σακαντάρη και τον Κοσμίδη στον ίδιο γύρο.

Σε απόσταση αναπνοής πίσω τους ο Λίγκας και μερικούς γύρους παραπίσω ο Γλεντζάκης που αγωνίστηκε με σκάφος της διοργάνωσης για να αποφασίσει αν θέλει στη συνέχεια να ασχοληθεί και πιο σοβαρά. Με λίγους γύρους ολοκλήρωσε ο Καφιέρης ενώ ο Στεφανίδης εγκατέλειψε από τον δεύτερο γύρο.

- Δεύτερο σκέλος και ο καιρός ήταν ακόμα ιδανικός. Προβάδισμα πήρε ο Σακαντάρης με τον Φωκιανό. Ωστόσο άτυχες στιγμές (τούμπες και μικροεπαφές) έδωσαν τη δυνατότητα στον Κοσμίδη που με ρυθμό χελώνας πλησίαζε, να περάσει μπροστά. Χωρίς καμία τούμπα μάλιστα, έκανε μια διαφορά ασφαλείας ενός γύρου από τον Σακαντάρη.

Στην τρίτη θέση πέρασε αθόρυβα ο Λίγκας με τον Φωκιανό τέταρτο αυτή τη φορά. Ο γλεντζάκης βελτίωσε θεαματικά το γυρολόγιό του ελαχιστοποιώντας τα λάθη, πάλι στην πέμπτη θέση, το ίδιο και ο Καφιέρης στην έκτη. Για τον Στεφανίδη ίδιο σκηνικό, εγκατάλειψη στον δεύτερο γύρο, πιθανότατα από βλάβη στο speed control.

- Το τρίτο σκέλος πραγματοποιήθηκε με κυματισμό οπότε και θα ήταν το χειρότερο γυρολόγιο για όλους, οποίο και δεν θα μετρούσε. Όχι όμως και για τον Γλεντζάκη. Σαν να του προκαλούσε μια έκσταση το κύμα, έφυγε μπροστά και κανένας δεν μπόρεσε να τον απειλήσει καθ όλη τη διάρκεια του σκέλους. Ακολούθησαν Κοσμίδης και Σακαντάρης κλείνοντας την τριάδα, ενώ λίγο παραπίσω ο Φωκιανός επικράτησε του Λίγκα για την τέταρτη θέση του σκέλους. Καφιέρης και Στεφανίδης δεν κατάφεραν να αγωνιστούν.

Με τα δύο καλύτερα γυρολόγια κάθε αγωνιζόμενου να μετρούν αθροιστικά, η τελική κατάταξη είχε ως εξής:


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- οι αρκετές συμμετοχές
- το πλήθος θεατών (δείτε photos)
- η καταπληκτική πλεύση του σκάφους του Στεφανίδη, έστω και για δύο γύρους
- η πιστή τήρηση του προγράμματος
- Γιάννα Σαργου σε χρέη γραμματείας
- βοήθεια κ. Μάνθου στην καταμέτρηση γύρων
- πάλι μπύρες, πάλι αναψυκτικά, πάλι φάγαμε και ήπιαμε μια χαρά

RACE GOSSSIP
- βρέθηκαν ίχνη πράσινης μπογιάς στην προπέλα του Σακαντάρη, ποιος να ήταν;
- Φωκιανός με ένα σκάφος μπάχαλο εσωτερικά, ωστόσο για λίγο δεν είχε διάκριση, φαντάζεστε τη συνέχεια;
- επόμενος αγώνας στις 25 Μαϊου