Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Alpha Mini Mono Championship: Round 4


Ακόμα ένας αγώνας γράφτηκε στα πρακτικά του πρωταθλήματος micro rc σκαφών που διοργανώνει το κατάστημα Rc Manos την περασμένη Κυριακή.




Αν και η διοργάνωση κατέφθασε στην παραλία της Ελευσίνας ελαφρώς καθυστερημένα, σημαδούρες και λοιπός εξοπλισμός στήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο και στις 9:30 είχαμε την εκκίνηση του αγώνα με εφτά οδηγούς να λυσσάνε στο νερό.


Στο πρώτο σκέλος με τη θάλασσα να έχει έντονο κυματισμό, την  πρώτη θέση πήρε ο Κοσμίδης με τον Σακαντάρη στη δεύτερη και τον Κωνσταντίνου να συμπληρώνει την τριάδα. Ο Φωκιανός με τεχνικό πρόβλημα στην τέταρτη θέση. Με λίγο πιο αργό tempo από την πρώτη τετράδα ακολούθησαν οι Στεφανίδης, Λίγκας και Καφιέρης στην 5η,6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Δεύτερο σκέλος και η θάλασσα παρέμενε ένα δύσκολο τερέν. Ο Φωκιανός πήρε την πρώτη θέση από τον Κοσμίδη για μόλις 1sec και ο Κωνσταντίνου σταθερότατος έκλεισε την τριάδα. Ο Σακαντάρης σε αυτή την προσπάθεια άρχισε τα αεροπλανικά του καταλήγοντας τέταρτος. Στεφανίδης, Λίγκας και Καφιέρης έκλεισαν την εφτάδα με την ίδια ακριβώς σειρά όπως στο πρώτο σκέλος.

Τρίτο και καθοριστικό σκέλος για το νικητή με τη θάλασσα να έχει ηρεμήσει και τα γυρολόγια να βελτιώνονται κατακόρυφα. Την κούρσα οδήγησε για αρκετή ώρα ο Κωνταντίνου. Σε μια αναμπουμπούλα όμως ο Κοσμίδης πέρασε αθόρυβα μπροστά.


Τρίτος ακολουθούσε ο Φωκιανός, έμεινε όμως από ρεύματα δίνοντας την ευκαιρία στον Στεφανίδη να τον περάσει ρίχνοντας τον στην τέταρτη θέση. Μια καλύτερη θέση για τον Λίγκα σε αυτό το σκέλος που τερμάτισε πέμπτος και μια χειρότερη για τον Σακαντάρη που ήταν έκτος. Ο Καφιέρης δεν αγωνίστηκε λόγω μηχανικής βλάβης.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Κοσμίδης Αλέξανδρος.
2) Φωκιανός Χρήστος
3) Κωνσταντίνου Τάσος
4) Σακαντάρης Στέλιος
5) Στεφανίδης Γιώργος
6) Λίγκας Θοδωρής
7) Καφιέρης Άκης

DRAGSTER: Ακολούθησαν οι αγώνες dragster προσφέροντας άφθονη διασκέδαση σε οδηγούς και θεατές όπως και την πρώτη φορά. Νικητής στέφθηκε ο Γιώργος Στεφανίδης που φαίνεται στην ευθεία να είναι πολύ δυνατός αντίπαλος.


ΜΕΡΙΚΑ SPOTS

- ευχάριστη η επίσκεψη και πολύτιμη η βοήθεια του απίστευτου μάστορα Βαλεντίνου (το επίθετο είναι περιττό)
- για άλλη μια φορά είχαμε μπουφέ από την Mrs Gianna οπότε γυρίσαμε σπίτι χορτάτοι και ξεδιψασμένοι
- ευχαριστούμε τον Μ. Μπερκέτη και την Mrs Κωνσταντίνου για το πρόσθετο οπτικοακουστικό υλικό
- ψήναμε και το Σελήμη να αγωνιστεί αλλά...άτιμα θυληκά
- ο Κοσμίδης το πουλάει το σκάφος μετά το πρωτάθλημα. Τι θα ακολουθήσει άραγε;
- ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει ρολόι, έβαλαν ξανά νερό στο ΟΑΚΑ. Χμ...
- θα κανονιστεί καφεδάκι με θέμα την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά. Σκεφτείτε προτάσεις.
-τελευταίος αγώνας στις 6 Ιουλίου