Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Alpha Mini Mono Championship: Round 5


Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε το πρώτο πρωτάθλημα micro rc σκαφών στη χώρα μας και συγκεκριμένα με μοντέλα Alpha Mini Mono, και διοργανωτή το κατάστημα RC Manos.


Η τοποθεσία γνωστή, παραλία Ελευσίνας, οι οδηγοί από νωρίς στο χώρο, οι σημαδούρες έγκαιρα στημένες και 9:30 είχαμε το πρώτο σκέλος για τους 5 αγωνιζόμενους.

Στην πρώτη προσπάθεια την πρώτη θέση πήρε ο Κωνσταντίνου με ένα γύρο παραπάνω από τους υπόλοιπους. Ακολούθησαν Στεφανίδης, Φωκιανός, Λίγκας και Σακαντάρης. Κλασικά, αν Φωκιανός δεν πάθαινε το ένα, το άλλο, αν είχε λίγο παραπάνω υγρασία και αν ο Ερμής δεν ήταν ανάδρομος θα ήταν πρώτος.

Τις παραπάνω εικασίες ήρθε να σβήσει στο δεύτερο σκέλος ο Κωνσταντίνου που με μία πρωτιά κλείδωσε και τη νίκη στον αγώνα. Σαφώς σε καλύτερη φόρμα ο Σακαντάρης ήρθε δεύτερος έχοντας πίσω του, τους Φωκιανό Λίγκα και Στεφανίδη. Ο τελευταίος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα προσανατολισμού στην εκκίνηση και δεν μπόρεσε στη συνέχεια να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Τρίτο σκέλος και ο Κωνσταντίνου αχόρταγος πήρε πάλι την πρώτη θέση κάνοντας το τρία στα τρία. Να σημειωθεί πως στο πρωτάθλημα πρώτη φορά επιτυγχάνεται αυτό το αποτέλεσμα. Flawless Victory το αποκαλούν οι Gamers. Φωκιανός και Στεφανίδης επέστρεψαν δυναμικά συμπληρώνοντας την τριάδα, ο Λίγκας ακολουθούσε τέταρτος ενώ τελευταίος τερμάτισε ο Σακαντάρης που πόσο να αντέξει, το έριξε στα αεροπλανικά και στα subwaters.

Ευχάριστο κλίμα καθ' όλη τη διεξαγωγή του αγώνα, βιντεοσκοπική κάλυψη από έδαφος και αέρα, ελάχιστες έως ανύπαρκτες καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα και η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:


Όμως ο πέμπτος αγώνας ήταν καθοριστικός και για το βάθρο του πρωταθλήματος. Εκτός από την πρώτη θέση όλες οι υπόλοιπες ήταν ρευστές. 11 οδηγοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό είτε αγωνίστηκαν και στους πέντε αγώνες, είτε σε έναν, είτε σε ένα μόλις σκέλος. Καθόλου άσχημα για πρώτο πρωτάθλημα. Δείτε λοιπόν την τελική κατάταξη:


Πραγματοποιήθηκαν οι απονομές του πρωταθλήματος και μεταφερθήκαμε λίγα μέτρα παραπέρα στις καφετέριες τις Ελευσίνας για ένα "To know us better" καφεδάκι και για μερικές ιδέες γύρω από το επόμενο πρωτάθλημα. Έπεσαν στο τραπέζι  μερικές σκέψεις που αν υλοποιηθούν  θα είναι ευχής έργον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκινάμε Οκτώβρη οπότε υπάρχει χρόνος για αγορές, δοκιμές και προπόνηση. Σας περιμένουμε το φθινόπωρο λοιπόν να...πλατσουρίσουμε όλοι μαζί!



Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιωάννη Αργυριάδη για τα εναέρια πλάνα του και για το performance στην έναρξη του video μας.