Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Αλλαγές στην πίστα του Model Shop


Μέσα στο καλοκαίρι το Model Shop στο Βύρωνα προέβη σε μια πλήρη ανανέωση της πίστας του για την διευκόλυνση των οδηγών τόσο στο οπτικό, όσο και στο χωροταξικό κομμάτι.


Αρχικά η πίστα χαμήλωσε αρκετά εκατοστά ώστε να μην υπάρχουν τυφλά σημεία, όπως η ανηφόρα της γέφυρας στη μεριά του παραθύρου. Πλέον η υπερυψωμένη εξέδρα στην οποία αρκετοί οδηγοί ανέβαιναν πέρσι δεν είναι απαραίτητη.

Επίσης η διαγράμμιση μίκρυνε καθώς αφαιρέθηκαν μερικά πλακάκια, ωστόσο με την χρήση ορισμένων αυτοσχέδιων curbs αφρώδους υλικού, η διεύθυνση του καταστήματος επεξεργάζεται νέα τεχνάσματα για το δυσκόλεμα της. Τα πλακίδια πλέον είναι στην high grip μεριά που εκτός από πρόσφυση, έχουν και ομορφότερη εμφάνιση.

Σημαντικό στοιχείο της διαγράμμισης είναι πως οι οδηγοί μπορούν και στέκονται στην ίδια ευθεία, λύνοντας έτσι προβλήματα μειωμένης ορατότητας αλλά και το γνωστό στρίμωγμα στα στενά σημεία του παταριού του Model Shop. Τέρμα πια να στριμώγματα που μας έκαναν να νιώθουμε άβολα.


Το loop τοποθετήθηκε σε ειδικό "λουκι" των πλακιδίων που φτιάχτηκε στην επάνω μεριά ώστε να εξαλειφθεί το θέμα των χαμένων γύρων και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και η κάλυψη του με ανθεκτική, μαύρη ταινία. Τέλος προστέθηκε ένα έξυπνο penalty lane (το οποίο δυστυχώς δεν φωτογραφίσαμε) και κοστίζει στους τιμωρημένους 1-2 sec χρόνο.

Οι χρόνοι που πετύχαμε με stock μοτέρ ήταν λίγο κάτω από τα 6 sec μέσα σε ένα πρωινό προπόνησης και στησίματος. Σίγουρα οι πιο επιδέξιοι οδηγοί θα μπορέσουν να κατέβουν κάτω και από τα 5 sec. Οι προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για το Model Shop Cup 2014-2015 που ξεκινά τελικά στις 13 Σεπτεμβρίου. Τις επόμενες μέρες θα σας έχουμε αρκετά νεότερα σχετικά με το πρωτάθλημα.