Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Mcro Mystic 10" από το RC Manos


Ένα catamaran μήκους μόλις 26cm έκανε την εμφάνιση του στο facebook και μας πήρε τα μυαλά. Σχεδίασης και κατασκευής του Μάνου Τερεζάκη ενώ για την ολοκλήρωση του έχουν επιστρατευθεί και οι γνώσεις του Στέλιου Σακαντάρη.


Το σκάφος σχεδιαζόταν από την αρχή της χρονιάς με αργά βήματα χωρίς καμία πληροφορία να έχει διαρρεύσει προς τα έξω. Σκοπός του project ήταν να ολοκληρωθεί το πρώτο ready to run σκάφος Micro Mystic, να δοκιμαστεί και να ακολουθήσει μια όμορφη παρουσίαση "έτσι, για την ιστορία". Ωστόσο η απήχηση των ναυτομοντελιστών ήταν απροσδόκητα μεγάλη, και το κατάστημα μάλλον δεν θα αποφύγει την μαζική παραγωγή και πώληση της εν λόγω γάστρας.

Αυτή τη στιγμή ο Σ. Σακαντάρης μελετάει το hardware που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, ενώ μικροσκοπικά ηλεκτρονικά βρίσκονται ήδη στα χέρια του για να προσπαθήσει να βρει μια χωροταξική λύση στην τοποθέτηση τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το μοτέρ έχει διάμετρο 12mm ενώ η προπέλα που χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι το πολύ διαμέτρου 15mm. Σίγουρα θα χρειαστεί επιδεξιότητα ωρολογοποιού και και υπομονή Ελληνίδας μάνας για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.


- Τι μέλλον θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα τόσο μικρά catamaran;

Ακόμα κάνουμε εικασίες και τίποτε δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, όμως σκεφτείτε: θα μπορούν να παίζουν σε ελάχιστο χώρο, σε μια πισίνα ή ένα (ανενεργό) συντριβάνι. Επίσης θα μπορούν να παίξουν και στη θάλασσα, έστω και με κόσμο, αφού δεν θα ενοχλούν με το θόρυβο και δεν θα φαντάζουν επικίνδυνα λόγω του μεγέθους τους.


Όσο για το ενδεχόμενο αγώνων, αφού πετύχαμε να κάνουμε πρωτάθλημα με τα Alpha Mini Mono που χρειάζονται (τουλάχιστον) τριπλάσιο χώρο, φανταστείτε πόσο εύκολα θα μπορούσε γίνει κάτι αντίστοιχο και με τα Micro Mystic.


Θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα σχετικά με το νέο αυτό διαβολάκι. Stay Tunned!