Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Hellenic Model Boat Championship 2014-15: Round 2

Πάει πολύς καιρός από τότε που παρευρεθήκαμε σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ταχύπλοων σκαφών (link) κι έτσι την περασμένη Κυριακή επισκεφθήκαμε την παραλία του περάματος για την κάλυψη του δεύτερου αγώνα της φετινής σεζόν.



Ο καιρός επίφοβος με μικρές ψιχάλες που και που αλλά οι 24 οδηγοί με τα 33 σκάφη τους για 4 αγωνιστικές κατηγορίες δεν πτοήθηκαν καθόλου. Ήταν ωστόσο για όλους αγώνας πιο πολύ αξιοπιστίας, παρά ταχύτητας καθώς πολλές θέσεις κρίθηκαν από σβησίματα, τούμπες και αστοχίες εξοπλισμού.


Στα βενζινοκίνητα, στην κατηγορία FSR-027 Mono o Κανάς στον τελικό πήρε την πρώτη θέση με διαφορά 6 γύρων από τον δεύτερο, Κακούση. Ελάχιστα παραπίσω, το βάθρο συμπλήρωσε ο Μεσολιγγίτης κάνοντας μια σταθερή και χωρίς απρόοπτα, κούρσα.


Στα αντίστοιχα catamaran, ο Αργυρίου ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου (δεν υπερβάλλουμε, υπήρχε και βάθρο) ύστερα από δύο πρωτιές στα προκριματικά. Με αρκετές αναποδιές, Κακούσης και Ζευγώλης συμπλήρωσαν την τριάδα. 


Ηλεκτρικά τώρα, στην κατηγορία Mono II είχαμε 11 συμμετοχές. Ο Μπερκέτης ξεκινώντας με μια βουλωμένη υδρόψυξη στο πρώτο σκέλος και συνεχίζοντας με μια φουσκωμένη Lipo στο δεύτερο, κατάφερε να περάσει στον τελικό και να κρατηθεί πρώτος, μπροστά από τον Λίγκα που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής. Τρίτος τερμάτισε ο Τερεζάκης οριακά μπροστά από τον Αργυριάδη.


Στα ηλεκτρικά Hydro, o Σακαντάρης ξεκίνησε με κέφι και του βγήκε σε καλό, έκανε το 3 στα 3 σκέλη και στέφθηκε νικητής. Όχι κοντά του, αλλά δεύτερος βρέθηκε ο Τερεζάκης και τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να μείνει ως την απονομή, εξού και το κενό σκαλί του βάθρου παρακάτω.


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- η πιστή τήρηση του προγράμματος
- τα δωρεάν αναψυκτικά από τη διοργάνωση
- οι πολλές συμμετοχές
- η παρουσία του λιμενικού σώματος
- οι σαμπάνιες από τον Μ. Τερεζάκη
- που αρκετοί οδηγοί αν και δεν προκρίθηκαν στους τελικούς, παρέμειναν ως την απονομή

 Δείτε την όλα όσα θέλετε να μάθετε για το πρωτάθλημα ταχύπλοων σκαφών στο hmbc.webnode.gr, το επίσημο site της διοργάνωσης.