Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Hellenic Model Boat Championship 2014-15: Round 3


Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε και ο τρίτος αγώνας τηλεκατευθυνόμενων σκαφών στη παραλία του περάματος με τον αριθμό των σκαφών να αυξάνεται κατά 9% από τον προηγούμενο, δεύτερο αγώνα (link).



Στην κατηγορία των βενζινοκίνητων μονοκάρινων σκαφών το ξεκίνημα ήταν λίγο χλιαρό με τα μισά σκάφη να εγκαταλείπουν στο πρώτο σκέλος, ωστόσο η κατάσταση βελτιώθηκε στη συνέχεια. Φτάσαμε λοιπόν στον τελικό να έχουμε σκληρές μάχες με τον Αργυρίου να επικρατεί στην πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο πολύ low profile οδηγός, Δρακουλάκος με ελάχιστη διαφορά από τον Κουκή στην τρίτη θέση. Να σημειωθεί πως ο Κουκής είχε κάνει το 3 στα 3 στα προκριματικά αλλά ο τελικός δεν του βγήκε όπως περίμενε.


Catamaran βενζινοκίνητα: Κι εδώ είχαμε εγκαταλείψεις με αποτέλεσμα ο ουσιαστικός αγώνας να γίνεται μεταξύ τεσσάρων οδηγών. Με τον Κακούση να παίρνει τα δύο πρώτα σκέλη κατοχύρωσε την πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκε ο Ζευγώλης ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο νικητής της παραπάνω κατηγορίας, Αργυρίου. Tα βενζινοκίνητα σκάφη μπορεί να είναι μπελάς για τους αγωνιζόμενους, ωστόσο παρατηρήσαμε πως ήταν η κύρια attraction για τους θεατές που έρχονταν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.


Ηλεκτρικά μονοκάρινα σκάφη με τον Μπερκέτη να δείχνει από τα προκριματικά πως "το έχει" χαλαρά για μια ακόμα νίκη. Στον τελικό ωστόσο το σκάφους του Τ. Κωνσταντίνου πετάχτηκε μπροστά και οδηγούσε την κούρσα με περίσσεια άνεση. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του όμως, και ένας κομμένος flex άξονας τον άφησε εκτός συναγωνισμού. Τότε ο Μπερκέτης πέρασε μπροστά. Πίσω του βρέθηκε ο Μαόφης που είχε λύσει τα προβλήματα ραδιοσυχνότητας των προκριματικών ενώ δύο γύρους πίσω, το βάθρο συμπλήρωσε ο Τερεζάκης.


Στα ηλεκτρικά Hydro B Σακαντάρης και Μακρής έκαναν από μία πρωτιά και έμενε το τρίτο σκέλος για να δούμε ποιος θα κερδίσει. Όλα έδειχναν πως θα είχαμε σκληρή μέχρι μέχρι τη στιγμή που ο Μακρής πήρε αγκαλιά μια σημαδούρα και άφησε το Σακαντάρη ανενόχλητο να πάρει τη νίκη. However, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γάλλος, που μπορεί να μην είχε το γυρολόγιο του Μακρή, αλλά δεν είχε και το ατύχημα με την ελκυστικότατη σημαδούρα.


Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους:
Σ.Ε.Α.Ν.Α.Δ.Π.
Μεταφορές Φάκαλος
Gio&Manoleto Racing RC Boats
B Mic εκτυπώσεις
Bic Hellas
Νοικοκύρης δημιουργίες
Ναυπηγείο ξύλινων σκαφών "Πάχος"

Δείτε περισσότερα για το πρωτάθλημα στο hmbc.webnode.gr