Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Nicolas TLR Floudas



Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους συμπεριλαμβάνουμε τον Νίκο Φλούδα σε άρθρο της σελίδας μας:



- η εμφάνιση των αυτοκινήτων του
- το ότι είναι sponsored driver της Team Losi
- ο διπλός τίτλος πρωταθλητή στα ηλεκτρικά buggies του πανελληνίου για το 2014

Τον συναντήσαμε λοιπόν στην πίστα Zorri στον Ασπρόπυργο για ένα καφεδάκι στα pits, κουβεντούλα σχετικά με απορίες που μας είχαν δημιουργηθεί, και μερικά πλάνα από τον φωτογραφικό φακό μας. Ανήκει στην ομάδα των team drivers της εταιρίας Losi, η οποία ανήκει πλέον στην Horizon Hobby. Team drivers είναι οι οδηγοί που διατηρούν συμβόλαιο με την εταιρία με αρκετές δεσμεύσεις αλλά και αρκετά οφέλη, από εκπτώσεις στις αγορές τους, μέχρι και δωρεάν παροχή kits ή εξαρτημάτων. 

Οι κορυφαίοι από αυτούς, περνούν σε μια άλλη κατηγορία, που ονομάζεται Travel Team, είναι πολύ λιγότεροι σε αριθμό και είναι ουσιαστικά επαγγελματίες οδηγοί αγώνων.

Άλλες εταιρίες με τις οποίες ο Ν. Φλούδας διατηρεί συμβόλαιο είναι:

Spectrum - τηλεκατευθύνσεις και servos
Dynamite - φορτιστές
Advanced Electronics - ηλεκτρονικά
Vampire - μπαταρίες
B-Fast - spare parts διαφορικών
LFR - εξοπλισμός pits
WTF - micro ανεμιστήρες

"Ωωω super! Θα τα έχει όλα τσάμπα ο μπαγάσας..."


Χμ, δεν είναι ακριβώς έτσι. Προφανώς ο Ν. Φλούδας μπορεί και εξοπλίζεται φθηνότερα απ' ότι ένας κοινός οδηγός, ωστόσο δεν μπορεί να έχει την ελευθερία επιλογών ενός κοινού οδηγού. Χρώματα, αυτοκόλλητα, εξοπλισμός και ρουχισμός είναι υπό τις οδηγίες μακροσκελών κειμένων που στο τέλος υπογράφουν οι team drivers και δεν μπορούν με τίποτα να αποκλίνουν από αυτές. Μέσα σε αυτό το φάσμα, δοκιμάζουν συγκεκριμένα πράγματα, εφαρμόζουν συγκεκριμένες μεθόδους και οφείλουν να τροφοδοτούν τις εταιρίες με feedbacks με τα συμπεράσματα που βγάζουν. Άσχετα από το promotion που άτυπα οφείλουν να κάνουν για τις εταιρίες που τους σπονσοράρουν.


Μέσα σε αυτό το στενό πλαίσιο ωστόσο ο Νίκος έχει πετύχει στα καπάκια του ένα όμορφο στυλ με φωσφοριζέ χρώματα και ταιριαστά διακριτικά αυτοκόλλητα κατά μήκος τους. Κάτω από το καπάκι όλα είναι επιμελώς τακτοποιημένα και υπολογισμένα με ακρίβεια. Στο mini maniaX δίνουμε προτεραιότητα στη λειτουργικότητα και όχι στο φαίνεσθαι, αλλά σε αυτό το άψογο θέαμα δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι.

Αυτό είναι το προφίλ, λοιπόν, του οδηγού που φέτος κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 2WD και 4WD buggies. Σε αυτό τον βοήθησε και το σπονσοράρισμα από την πίστα Zorri RC Track στην οποία μπορούσε να προπονείται πολύ συχνά και στην οποία διεξήχθησαν οι αντίστοιχοι αγώνες του πανελληνίου (χμμμ...σαν να ακούμε μερικές σιγανοπαπαδιές να σχολιάζουν, εκεί στο βάθος). Θα προτιμούσε, όπως μας είπε βέβαια, να είναι δεύτερος ή τρίτος στους 30 ή 40 οδηγούς, γεγονός που θα σήμαινε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Κατά τη γνώμη μας, ο Νίκος και τα αυτοκίνητα του είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός, εμφάνισης, λειτουργικότητας, ταλέντου και πάνω απ' όλα, αγάπης για την κατηγορία των ηλεκτρικών off road αυτοκινήτων. Από τη μεριά μας να τον ευχαριστήσουμε για το χρόνο του να μας εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα, και τον κόπο του να κάνει τα μοντέλα του να αστράφτουν, ώστε να έχουμε το ακόλουθο φωτογραφικό υλικό. Enjoy...