Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Hellenic Model Boat Championship 2014-15: Round 4


Η περασμένη Κυριακή, 26 Απριλίου ήταν η μέρα που όλοι οι "σκαφάτοι" περίμεναν. Η ημέρα του τέταρτου αγώνα του H.M.B.C. για την περίοδο 2014-2015.



22 οδηγοί έδωσαν το παρόν με 32 σκάφη να αγωνίζονται σε 4 κατηγορίες. Από την αρχή έως το τέλος της μέρας η θάλασσα ήταν ιδανική για αγώνα και οι μάχες έδιναν και έπαιρναν.

Ηλεκτρικά Mono B: Ο Μαόφης έχοντας βρει αυτό που έψαχνε στο σκάφος του, στον τελικό έφυγε μπροστά και κρατήθηκε στην πρώτη θέση. Για αρκετούς γύρους τον ακολουθούσε ο Κωνσταντίνου, ωστόσο μερικές τούμπες του χάλασαν αρκετά τον ρυθμό, αφήνοντας τον Μαόφη ανενόχλητο τελικά. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Τσιάβος, μια ιδιαίτερα διακριτική παρουσία που οδεύει επικίνδυνα προς την κορυφή.


Βενζινοκίνητα FSR-027 Mono: Στην κατηγορία αυτή ο Σ. Δρακουλάκος πήρε το προβάδισμα έχοντας αρκετά κοντά του τον Καραγιαννίδη που περίμενε καθ' όλη τη διάρκεια του τελικού το λάθος από τον πρώτο. Ο Δρακουλάκος όμως δεν ξέφυγε ούτε ένα λεπτό, διατηρώντας την θέση του. Οι υπόλοιποι οδηγοί του τελικού εγκατέλειψαν, με τον Αργυρίου να έχει προλάβει να κάνει τους περισσότερους γύρους και με αποτέλεσμα να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.


Ηλεκτρικά Hydro B: Πρώτη θέση για τον Τερεζάκη οδηγώντας το μοναδικό catamaran στην κατηγορία και προσέχοντας πολύ τα αδύνατα του σημεία. Δεύτερη θέση για τον Γάλλο που ενώ το hydro του δεν το πιέζει όπως οι υπόλοιποι, καταφέρνει να το κινεί γρήγορα μέσα στην oval διαγράμμιση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Τσιάβος με ένα εκπληκτικό outrigger που ακόμα ψάχνει το set-up του.


Βενζινοκίνητα Catamaran FSR-H35: Ταχύτατος ο Ευσταθίου στα προκριματικά μάζεψε τους απαιτούμενους βαθμούς για να πάρει την πρώτη θέση. Δεύτερο σκαλί του βάθρου για τον Αργυρίου και τρίτο για τον Ζευγώλη που ισοβάθμησε μάλιστα με τον τέταρτο, Κανά.


Επόμενος αγώνας, και πιθανότατα τελευταίος στις 17 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο hmbc.webnode.gr.