Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Hellenic Model Boat Champs 2014-15: Round 5



Πάει και ο πέμπτος αγώνας. Με ζέστη, αυξομειώσεις του ανέμου, 20 αγωνιζόμενους και 31 σκάφη να ρίχνονται στη θάλασσα με σκοπό τι άλλο; Ένα καλό αποτέλεσμα.



Η διοργάνωση ολοένα και ενισχύεται. Με συνεχώς αυξανόμενο εξοπλισμό, με όλο και περισσότερους χορηγούς και με τους οδηγούς να είναι κάθε φορά πιο συνεργάσιμοι και συνεπείς στην τήρηση των διαδικασιών από την προηγούμενη. Πάμε να δούμε τα του αγώνα:


Ηλεκτρικά Mono B: Οι 8 συμμετέχοντες δεν διαχωρίστηκαν σε δύο groups με αποτέλεσμα η τελική κατάταξη να κρίνεται στα προκριματικά. Πρώτο σκέλος πήγε με ευκολία στον Κωνσταντίνου. Ο ερχομός του Τσιάβου όμως στη συνέχεια και οι δύο πρώτες θέσεις του, έστεψαν εκείνον νικητή του αγώνα. Με σταθερό ρυθμό και δύο καλά αποτελέσματα, δεύτερος βρέθηκε ο Αργυριάδης ενώ ο Κωνσταντίνου που είχε χάσει κατά πολύ την ψυχραιμία του μετά το 1ο εξάλεπτο αρκέστηκέ στο τρίτο σκαλί του βάθρου.


Ηλεκτρικά Hydro B: Η κατηγορία του Σακαντάρη. Με κακό ξεκίνημα, αλλά με δύο πρωτιές στη συνέχεια έβαλε άλλη μια νίκη στο ιστορικό του. Δεύτερος τερμάτισε ο Τερεζάκης που φασούλι το φασούλι μαζεύει βαθμούς και πολύ πιθανόν να κερδίσει την κατηγορία φέτος. Τρίτη θέση για τον Αργυριάδη που φόρεσε το δεύτερο του μετάλλιο μέσα στην ίδια μέρα.


Βενζινοκίνητα FSR-027 Mono: Ζευγώλης και Κακούσης έκαναν το 1-2 με ελάχιστη διαφορά και σε πολλά σημεία του τελικού να πιέζουν αρκετά, φλερτάροντας με την τούμπα. Με πιο cool αλλά γρήγορη οδήγηση, ο Κανάς τερμάτισε τρίτος, ένα γύρο πίσω τους.


Βενζινοκίνητα FSR-035 Catamaran: Ακόμα μια νίκη για τον Ζευγώλη αλλά όχι εύκολη. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κουκής κάνοντας στο δεύτερο και τρίτο σκέλος αξιόλογο και σταθερό γυρολόγιο. Τρίτη θέση για τον εκρηκτικό στην κατηγορία, Ευσταθίου που ακόμα το ψάχνει, με καπάκι ή χωρίς;