Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Hellenic Model Boat Champs 2014-15: Round 6


Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο έκτος αγώνας του Hellenic Model Boat Championship στην παραλία του Περάματος.



18 αγωνιζόμενοι με 25 σκάφη αψήφησαν τον κίνδυνο της καταιγίδας και τους έντονους νότιους ανέμους και ρίχτηκαν στη μάχη των τεσσάρων, γνωστών κατηγοριών.

Ηλεκτρικά Mono B: Δυνατή μάχη μεταξύ Μαόφη και Μάντικα για την πρώτη θέση. Υπερίσχυσε η εμπειρία και η αξιοπιστία του σκάφους του Βαλεντίνου ανεβαίνοντας έξια στο πρώτο σκαλί του βάθρου με μικρή διαφορά από το δεύτερο. Τρίτη θέση για τον Τσιάβο που έχει βρει το set-up, έχει συνηθίσει οδηγικά την οβάλ διαγράμμιση και είναι απλά καλός. Απλά, πολύ καλός.


Ηλεκτρικά Hydro B: Ο Μακρής εμφανώς δεν είχε αντίπαλο. Εκμεταλλεύτηκε τη σταθερότητα του Catamaran του και πανεύκολα πήρε την πρωτιά. Αργυριάδης, Γάλλος και Σακαντάρης ακολουθούσαν τρέχοντας κάτι σαν το δικό τους ενιαίο με τα Vampire σκάφη τους. Άτυχες στιγμές για τον Σακαντάρη τον άφησαν εκτός βάθρου, ο Γάλλος πήρε την τρίτη θέση (κλασικά) και ο Αργυριάδης τη δεύτερη, πίσω από το Μακρή.



Βενζινοκίνητα FSR-027 Mono: Εύκολο το βάθρο κι εδώ για τον Καραγιαννίδη που απαλλαγμένος φέτος από το φορτίο της διοργάνωσης των αγώνων δείχνει να το απολαμβάνει για τα καλά. Δεύτερη θέση για τον Κανά με διαφορά ασφαλείας από τον πρώτο, και τρίτη θέση για τον Κυρίο (επίθετο είναι αυτό) που αποτελεί new entry στο πρωτάθλημα. Νεαρός σε ηλικία, με οδηγική αντίληψη, πρόθεση να μάθει και βοήθεια από τους δεινόσαυρους της κατηγορίας, εκτιμούμε πως θα έχει λαμπρό μέλλον. Αν δεν τον ξεμυαλίσει καμιά πιτσιρίκα βέβαια...


Βενζινοκίνητα FSR-035 Catamaran: Υπόθεση του Ζευγώλη αυτή η κατηγορία. Αγωνίστηκε, κυνήγησε, χτύπησε, έσβησε, έτρεξε με βροχή, η βροχή έγινε και χαλάζι αλλά αυτός εκεί. Ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα λοιπόν. Δεύτερη θέση για τον Ευσταθίου που κι αυτός αγωνίστηκε στη βροχή. Όχι πως είχε ανάγκη τους βαθμούς αλλά το έκανε. Αυτοί οι βενζινάδες είναι σκληροί τελικά. Τρίτη θέση για τον Χέλμη που από τους παραπίσω αγωνιζόμενους έπεσε στις λιγότερες κακοτοπιές. 



Δεν πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής καθώς η βροχή που ξέσπασε δεν το επέτρεπε. Τα τελικά αποτελέσματα βγήκαν επιτόπου και οι νικητές παρέλαβαν τα μετάλλια τους πριν από την αποχώρηση τους από την παραλία. Επόμενος (και τελευταίος) αγώνας στις 8 Νοεμβρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ