Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Athens Drone Grand Prix - Event Coverage


Κυριακή απόγευμα τελικά ήταν η στιγμή που επιλέξαμε για να παραβρεθούμε στο Κερατσίνι, στον πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα αγώνα με drones και να δούμε περί τίνος πρόκειται το fpv racing από κοντά.


Ντάξει, τα τυπάκια δεν πετάνε απλά, σκίζουν την ατμόσφαιρα σε φέτες δίχως καμία αίσθηση του κινδύνου, δίχως καμία αίσθηση της καταπόνησης των drones, γενικά δίχως αύριο.

Στην ευθεία του γηπέδου τα fpv racers μπορούσαν να αναπτύξουν την ταχύτητα των 120km/h και με όλα αυτά να μπουν σε στροφή 90 μοιρών προτού καταλήξουν στο δίχτυ. Οι λιγότερο τολμηροί "έκλεβαν" τις στροφές εσωτερικά από τις σημαίες αλλά who cares; Οι fpv pilots ήρθαν για να περάσουν καλά από Αθήνα, Σαλόνικα και Κρήτη (και sorry αν μας ξεφεύγει κάτι) και δεν θα τα χάλαγαν στις μικρές λεπτομέρειες.


Μας έδωσαν ένα ζευγάρι γυαλιά να παρακολουθήσουμε ένα αγωνιστικό σκέλος. Για μια στιγμή πήγαμε να πέσουμε κάτω, γέρνοντας το κεφάλι αριστερά και δεξιά παρασυρμένοι από τη δράση. Η αίσθηση του να βλέπεις μέσα από τα γυαλιά είναι εξαιρετική. Η αίσθηση του να πιλοτάρεις κιόλας αυτή το πλάνο είναι κάτι πιο συναρπαστικό και από την πρώτη μας φορά σε Go Kart. Η αίσθηση να πιάνεις με την άκρη του ματιού σου τον εαυτό σου να πατά στο έδαφος και να πιλοτάρει...χμ, εκεί χάνεται η επαφή με το χώρο, το χρόνο και την πραγματικότητα.


Πήραμε μερικά πλάνα και μερικές φωτογραφίες, αλλά από action υλικό έχουμε λίγα πράγματα. Αυτοί οι μικροί δαίμονες πάνε τόσο γρήγορα που δεν τους προλαβαίνεις. Το event ολοκληρώθηκε με τις απονομές των πιλότων σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες οδήγησης: racing, speedracing και freestyle. Εκτός από τα special έπαθλα της εταιρίας 3dhub, οι νικητές έλαβαν δώρα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ του Πειραιά, Alpha Sports Κερατσινίου, και Rc Models από το Ηράκλειο Κρήτης.


Στον ελληνικό μοντελιστικό χώρο που τον τελευταίο καιρό δείχνει να έχει ελαφρώς εξασθενήσει, υπάρχουν οι fpv pilots που έχουν πάρει τον ανήφορο και δικαιολογίες του τύπου: έχει ζέστη, δεν συμφωνώ με τους κανονισμούς, δεν είναι ο Ερμής μου στον Κρόνο αυτό το διάστημα, απλά δεν τοους αγγίζουν. Αποτελούν κι αυτοί το μέλλον του τηλεκατευθυνόμενου μοντελισμού, το κάνουν και γουστάρουν και μάλλον δεν θα τους περάσει εύκολα αυτή η τρέλα. Συνεχίστε έτσι guys!

Site διοργάνωσης: athensdronegp.gr