Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Alpha Mini Mono Championship: Round 1

Την Κυριακή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην παραλία της Ελευσίνας ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Alpha Mini Mono Championship που διοργανώνει το κατάστημα RC Manos με εφτά αγωνιζόμενους να διψούν για κόντρες στο νερό.


Το πρωτάθλημα είναι ενιαίο όσον αφορά στην γάστρα που πρέπει να είναι αποκλειστικά Alpha Mini Mono (εποξικό η πολυεστερικό) και ανοιχτό στον εξοπλισμό που θα φέρει (hardware και ηλέκτρονικα). Το φορμάτ του πρώτου αγώνα ήταν τρία εξάλεπτα σκέλη με τα δύο καλύτερα να προσμετρούν αθροιστικά στην τελική κατάταξη.

Γνωρίζαμε  ότι από τις 12 το μεσημέρι και ύστερα η θάλασσα θα άρχιζε να έχει κυματισμό λόγω της αλλαγής των ανέμων και για το λόγο αυτό ώρα έναρξης είχε οριστεί στις 10.

Ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις και μόνο το ένα σκέλος ολοκληρώθηκε με τις ιδανικές συνθήκες πλεύσης. Το δεύτερο ήταν λίγο πιο δύσκολο λόγω του μικρού κυματισμού ενώ το τρίτο ήθελε ακόμα περισσότερη σύνεση στον χειρισμό των σκαφών για την αποφυγή ατυχημάτων.


Το πιο αργό σκάφος της ημέρας ήταν και το πιο χρήσιμο όπως αποδείχτηκε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα χέρια του Α. Κοσμίδη. Τρεις γύρους πίσω του βρέθηκε ο Θ. Λίγκας και το βάθρο συμπλήρωσε ο απίστευτος μάστορας ναυτομοντελιστής, Σ. Σακαντάρης έχοντας μάλιστα μπει στους τους ίδιους γύρους με τον Λίγκα.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Κοσμίδης Αλέξανδρος 34Laps
2) Λίγκας Θεόδωρος       31Laps
3) Σακαντάρης Στέλιος    31Laps
4) Μπερκέτης Μιχάλης     29Laps
5) Σοφικίτης Δημήτρης    27Laps
6) Καφιέρης Άκης           18Laps
7) Δελακέτας Αχιλλέας     --

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε απροβλημάτιστα για τους περισσότερους οδηγούς και ακολούθησε μικρός μπουφές όπως και στην κοπή πίτας του RC Manos (Link) μιας και η θάλασσα άνοιγε την όρεξη και η ζέστη έκανε έντονη την επιθυμία για μπύρα ή αναψυκτικό.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- η συμμετοχή του Σοφικίτη από το Πόρτο Χέλι
- η πολύτιμη βοήθεια από τους Αργυριάδη/Ζακυνθινό στη γραμματεία
- η δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα
- ο μπουφές
- οι πολλές συμμετοχές

GOSSIP

- επόμενος αγώνας πριν το Πάσχα
- ενδεχομένως στο Ολυμπιακό Στάδιο με την προοπτική να ξαναγεμίσουν τις λίμνες