Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Attica Mini-z Cup: Round 2


Ο δεύτερος αγώνας του Αττικού πρωταθλήματος Mini-z πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πίστα του Model shop στο Βύρωνα στις 5 το απόγευμα.




Ο αριθμός συμμετοχών ήταν μέτριος με 9 οδηγούς να δίνουν το παρόν, αλλά με αμείωτο ζήλο για μια καλή θέση στο πρωτάθλημα. Επίσης υπήρξε μια ασυνήθιστα πειθαρχημένη συμπεριφορά απέναντι στους κανονισμούς και το χρονοδιάγραμμα του αγώνα, πράγμα που ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Στα προκριματικά Ο Τιράντι έδειξε πως ήταν έτοιμος για τη νίκη απέναντι στον νικητή του προηγούμενου αγώνα, Πετρούτσι. Το πιο  καλοστημένο αμάξι φάνηκε να έχει ο Κυρίτσης με το πολύχρωμο Mosler καπάκι το οποίο με λίγη ακόμα προπόνηση θα ήταν υπερόπολο στα χέρια του. Παραπίσω ξεχωρίσαμε τον Καλέα που στην πρώτη του αγωνιστική επαφή με την πίστα ήταν ταχύτατος και κατάφερε να μεταπηδήσει στον A Group οδηγών για τον τελικό.

Β ΤΕΛΙΚΟΣ: Pole Position για τον Μπάτρη ακολουθούμενος από Κοσμίδη, Αγγελή και Αλεξανδρόγλου (ο τελευταίος στην παρθενική του επαφή με mini-z γενικότερα). O poleman οδηγώντας σταθερά και γρήγορα έφυγε μπροστά και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από κανέναν. Μάχη για τη δεύτερη θέση από Κοσμίδη και Αγγελή με τον πρώτο να επικρατεί περίπου στα μισά του 15λεπτου τελικού. Η θέση του κατοχυρώθηκε δε, όταν ο Αγγελής έμεινε εκτός πίστας για μερικά δευτερόλεπτα λόγω τεχνικού προβλήματος.


Την τετράδα έκλεισε ο Αλεξανδρόγλού που απροβλημάτιστα έγραψε όσους περισσότερους γύρους μπορούσε χωρίς ουσιαστικά οδηγικά ή τεχνικά προβήματα.

Α ΤΕΛΙΚΟΣ: Εδώ χαιρόσουν να βλέπεις μάχες. Ο Τιράντι ύστερα από την αναμπουμπούλα των πρώτων στροφών πήρε το προβάδισμα. Πίσω του βρέθηκε ο Πετρούτσι που όμως μερικές άτυχες στιγμές τον έκαναν να χάσει έδαφος, χρόνο και την ψυχραιμία του. Τότε βρέθηκε ο Γλεντζάκης να του κάνει τη ζωή δύσκολη διεκδικώντας τη δεύτερη θέση. Η μάχη παρέμεινε σε όλο τον τελικό με τους δυο τους να εναλλάσσονται και στα τελευταία λεπτά τον Πετρούτσι να παίρνει μια ανάσα 2-3 γύρων μπροστά από τον Γλεντζάκη. Επίσης φοβερή μάχη όμως και για την τέταρτη θέση μεταξύ Κυρίτση και Καλέα. Ο Κυρίτσης ίδρωσε αλλά τελικά επικράτησε με ελάχιστη διαφορά από τον Κορίνθιο συναγωνιστή του.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Τιράντι Βασίλης        159Laps
2) Πετρούτσι Βαλέριος   154Laps
3) Γλεντζάκης Ανδρέας   150Laps
4) Κυρίτσης Χαράλαμπος 142Laps
5) Καλέας Βασίλης         141Laps
6) Μπάτρης Δημήτρης     137Laps
7) Κοσμίδης Αλέξανδρος 132Laps
8) Αγγελής Γιάννης        113Laps
9) Αλεξανδρόγλου Μάνος 87Laps

Διοργάνωση: Φαίνεται πως η συνεργασία δύο ή περισσοτέρων πιστών φέρνει ένα καλό αποτέλεσμα, φέρνει άγνωστους μεταξύ τους μέχρι τώρα οδηγούς σε επαφή, να γνωριστούν, να αγωνιστούν και να ανταλλάξουν απόψεις. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και σε αυτόν τον αγώνα. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Καλέα που ήρθε από την Κόρινθο προκειμένου να αγωνιστεί.
Ο νέος της παρέας, Μάνος Αλεξανδρόγλου έδειξε να απολαμβάνει την πρώτη του αγωνιστική εμπειρία με mini-z και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σας περιμένουμε στον τρίτο αγώνα του Attica Mini-z Cup, στην ίδια πίστα, το Σάββατο 7 Ιουνίου.



Ευχαριστούμε τον Χαράλαμπο Κυρίτση για τα συμπληρωματικά πλάνα του video.